söndag 7 mars 2010

Ännu flera tavlor ....



"Hej Elisabet!

Läste nyss om favorittavlor och jag ska titta lite mer här hemma.
Ja, Ljungberg tänker jag också se mer utav när vi kommer till Ljungby.

Och oss emellan så näst intill avskyr jag broderade tavlor:-) och har inte en enda här hemma men sen kan jag också se hantverket, skönheten i dem med och kanske känna lite ömhet för det arbete som ligger bakom.

Nu fanns det absolut inte något i den vägen för mig att ärva eftersom mamma inte gjorde en endaste. Hon inredde däremot väldigt vackert och estetiskt, var väldigt noga.

På makens sida fanns det däremot en hel del och jag vet faktiskt inte var de befinner sig nu;-). Men jag kan tänka mig något just av nostalgiskäl att ha i rätt hörna, lite charmigt och som minne och om det är välgjort, mamma målade porslin så det har både Anna och jag lite av.

Till sovrummet på landet köpte jag en broderad jättevacker tavla som passade in exakt i färg, är broderad med många olika blå toner med blommor och har vit vacker ram, ramen gjord av yrkesman förstås som det var då.

Vände och skrapade lite på bakstycket och då stod det, denna tavla broderade fröken Elsa (tror det är Johansson) år 1929 och det står att hon var trolovad och väntade på äktenskapet.

Ja, det var då det:-) Men rörande med och den sitter så fint på sovrumsväggen som går i blå toner och rummet har vita somriga möbler, där passar den perfekt.

Och mågen tycker allt är jättevackert där och så harmoniskt medan dottern småler lite....

Till något annat, jag fick en idé att fota datorplatsen så här får du ett foto av min.

Litet fotogalleri, där snyggade jag till det efter jag sett din hallvägg, ska komplettera lite men jag låter ramarna vara olika.

Tapeten borde bytas, jag vet, men dotter Anna påstår den är charmig:-).

Svarta hyllan i hörnet gjorde Anna i mellanstadiet, den skulle sitta i England tycker jag, soffan är från Annas studenlägenhet men den gick inte ned i flyttbagaget.

Tekoppen är från Whittard of Chelsea, dit går jag varje gång jag är i England, skeden från käre svärsonen, de köpte han i Irland, tror lilla runda lampan är lika den du har.

Trevlig fortsatt helg från Monica (Annas mamma)."


Från Elisabet: Tack snälla Monica! Och bara så ni vet, så tänker jag samla ihop alla era favoriter i ett enda inlägg sedan. Ja, alltså .., om det kommer några bilder. Har du en favorittavla och kan dig tänka dig att visa den och gärna berätta lite om hur och varför .., så maila bilden till bisse151@gmail.com!

Inga kommentarer: