måndag 8 mars 2010

Måndagsfönstret ....



"Hej!

På hemväg efter en helg i Stockholm.
Tåget stannar till i Hallsberg och tågvärden ropar ut att de som ska byta tåg måste lova ta det försiktigt på perrongen för det kan vara halt.

Efter denna "tågkaos" vinter så noterar man sånt.

En liten omtänksamhet.

Bilar.... just det bilar är vårt favoritgodis.
Så när vi åker tåg så måste en påse med på färden.
Det är bara så!

Tåget rullade in i hemma staden så där 8-10 min för sent.
Det är helt ok :-))

Ett tågfönster från mig till en annan tågfönsterfångare.

Turtlan."

2 kommentarer:

Alexandra sa...

I onsdags tog jag tunnelbanan till Östermalmstorg. Vid mitt byte vid T-centralen säger tågföraren:"Välkommen till Stockholms hjärta T-centralen. Är ni på väg mot Mörby är det här ett utmärkt tåg att sitta på. Appropå sitta- det är dags för avgång så se upp för dörrarna och dörrarna stängs!"
Tittade mig runt omkring på mina med passagerare och noterade att många smålog och tyckte om det han sa.
Tänk att så lite kan göra så mycket! Jag log hela vägen fram till Östermalmstorg och glömde nästan bort varför jag skulle dit. Ett tandläkarbesök var ärendet och jag kände mig som svävande damen ibland.

Elisabet. sa...

Alexandra: på Öresundståget från Göteborg till Malmö, där arbetar ofta en godisförsäljare som pratar dal-mål. Trettio år kanske? Han är MAKALÖS ., hans småprat med kunderna eller ickekunderna gör att till slut sitter hela kupén och smajlar.

Där finns en färgad tågvärd också (ja, varför säger jag att han är färgad .., jo, för att då är han lättare att känna igen), ganska stor och satt .., 50-år kanske .., han är också så där härlig .., han har en inre säkerhet på ett positivt sätt .., som gör att han vågar bjuda på sig själv.

Var gång jag ser honom NÄRMA sig kupén, vaknar jag till.

Man blir glad, helt enkelt!