onsdag 19 januari 2011

Ännu mera efteråt ...



Idag blev det fem timmars arbete, från två till sju och förutom en rast, och hela tiden i kassan.

Innan jag tog bilen och körde iväg, låg jag på soffan Ektorp och jag gjorde det som väl många tycker är höjden av naivitiet, ja, jag knäppte händerna och bad till den Gud jag så ofta glömmer bort, att "snälla, ge mig lugn och styrka!"

Och hjärtat pickade på som en liten kanariefågel som letar mat, men det gick bra.

Jag har fixat säkert tio paket som hämtats ut .., jag har börjat begripa systemet med kassorna, jag har inte längre tunnelseende, utan ser nu allt det andra som behöver göras: högen av varukorgar som ska dras ut i entrén .., och detta att förbereda för den som ska skriva in tidningarna och jag har pratat med en liten Amanda som var nyss fyllda sju år och mannen bakom i kön sa - leende - att han minsann var trettiosju, men i mars skulle han fylla trettioåtta.

När han kom och hämtade ett paket senare på kvällen, så sa jag .., "jaha, här kommer trettiosjuåringen som blir trettioåtta i mars, hej på dig du ...!" och han höll på att ramla baklänges, så förvånad blev han .,. och där var en underbart rar kvinna som sa ..."men vilken vacker dialekt du har!" och där var en liten pojke som hade en spindelmannenmössa och som ramlat av pulkan idag och fått skrapsår på näsan och alla kunder har varit sååå vänliga och rara.

Den stora fasan är V75 och Svenska Spel.

Där kommer män och lämnar in kuponger för hästar och när man klickar på skärmen står det att "häst nr 3 är struken" och då ropar mannen att man ska fixa nåt annat och jag, som aldrig spelat på hästar, vet inte alls hur man ska göra!

Och man kan förlänga spelsystem och man ska betala ut vinster och det är ett enda virrvarr av möjligheter!

Det var meningen att jag skulle arbeta fyra timmar i morgon, nu blir det ett till kvart över sju.

Kassan mest då också, tror jag.

Nu ska jag lägga mig raklång på soffan.

10 kommentarer:

Linda sa...

Åh, du börjar redan sätta din prägel på Hemköp :)
Seså lilla hjärtat, låt nu Bettan få en lugn natt så ska du se att de där hästarna nog springer över mållinjen imorgon!
Kram

gunnar i vaplan sa...

Fy va jobbigt de låter med hästspel och tips mm..!
Jag skulle aldrig kunna fixa det..!

Jenny sa...

Snart klarar du av det där med hästar, spel och dobbel med! =)

UllaMona sa...

Elisabet, det är bara gått må ti on och du kan en massa saker redan...du kommer att fixa detta med spel och dobbel också.

Marge_II sa...

Elisabet; Rom byggdes inte på en dag. Du verkar ha en förmåga att få folk runt omkring dig att må gott - och det är väl det viktigaste - sen om det tar lite tid att lära sig nya saker är väl bara mänskligt. Jag tvivlar inte en sekund på att det inte kommer att gå bra!

Cecilia N sa...

Jag vet inget heller om att spela på hästar.
Men jag är ganska bra på att rykta dem ...

Elisabet. sa...

LindaLotta: ånää, men igår var det bara ROLIGT! (ja, frånsett den där hästen som var struken ,.-)

gunnar: jag funderar allvarligt på att spela själv, så jag begriper hur det fungerar ...

sportigajenny och ullamona och cecilia n: ja, det ska nog gå bra ... men fy,så krångligt det är med speldelen!
(Jag minns att innehavaren av spelbutiken i Ystad sa att dom inte anställde sommarvikarier, då det tog sån tid att lära upp någon med alla spel och sånt .... Nu förstår jag.)

marge: visst är det så, men skräcken är ju att när man gör fel i en affär, så är det ofta andras pengar det handlar om; antingen butiksägarnas eller kundens.
Det är lika hemskt vilket som.
Och det är den biten jag fasar för, när jag inte känner mig hemma med alla krångelspel.

Ulrika sa...

Det låter verkligen komplicerat, men du verkar lära dig snabbt. Jag hade behövt koncentrera mig på några saker i taget och hade inte viljat lära mig trav och spel förrän jag kunde paketutlämning och det vanliga kassa-arbetet. Annars hade jag blivit alldeles snurrig!
Vilken tillgång du kommer att bli för affären, du ger ju en sådan varm och vänlig service. Nu pratas det säkert på byn om den nya underbara kassörskan ska du tro! :)

Elisabet. sa...

Ulrika: men precis så är det med mig, att jag vill ta det pö om pö. Nu blev det så mycket på en gång, men det här med paketen känns någorlunda, fast ibland kommer ju nån och ska skicka ett paket till andra sidan jorden och på billigaste sätt och det ska man veta och samtidigt står andra i kassan och väntar på att få betala sina varor .., det är som gjort för att trycket ska stiga ,-)

Ulrika sa...

Låter jättestressigt. Att ta det pö om pö är mycket bättre. Och jag gillar inte heller när folk står och väntar på en. Därför kan jag tex aldrig gå in i en liten klädbutik som enda kund i affären om innehavaren står och följer en med ögonen och väntar på att man ska köpa något. Då blir jag stressad som bara den och får gå ut därifrån...men vad nu detta har med ditt nya jobb att göra vet jag inte... :)