tisdag 18 januari 2011

Femton-noll-noll ...



... ska jag vara på jobbet, men innan dess tar jag bilen och kör till Slöinge.

Matöppet med paketutlämning är målet.

Ute råder kompakt dimma och landskapet blir som främmande, ja, helt obekant.

Passerar Lilla Gubben och hans kamrater som står i hagen, tänker på hästarna på Irland som svälter ihjäl ..., stannar inte till .., känner den där ...,"ska-snart-till-jobbet-oron" inombords och fokuserar på pakethämtandet.

Från Slöinge går vägen mot Getinge (alltid detta "inge", Slöinge, Harplinge, Getinge, Steninge) och vägen slingrar sig genom granskog och där är stora hästgårdar och där är en flicka som är ute och rider och jag tittar på klockan och tänker att måtte jag ha kört rätt!

Det har jag.

Tittar in på Coop i Getinge och letar efter kalasbyxor - utan resultat -, köper en blodkorv för tjugotvå kronor och susar sedan iväg hemåt.

I Steninge ligger havet grått ..., och nu är det exakt två timmar kvar tills det är dags att sätta sig i bilen igen och jag önskar att jag inte vore så inutiskärrad över att hamna på en ny arbetsplats, men så är det och det är inget att göra åt.


Särdals kvarn.
Så här ser det ut sommartid .., då återstår bara nån kilometer till Hemköp.


Det löser sig.

Det löser sig alltid.

6 kommentarer:

Guy sa...

Du, den översta bilden är bra! Jäkligt bra!

Elisabet. sa...

Guy: ,-)
Ja, det tycker jag med. Dimman gör mycket.

mossfolk sa...

Sådana där tider hade jag jättesvårt för. När jag började klockan 14 fick jag liksom ingenting gjort på hela förmiddagen. Det kändes som att snart-snart ska jag till jobbet och så försvann heeela dagen. Mycket bättre att som idag jobba halv sju till två :)
Hoppas att dag två blir minst lika bra som dag ett. Jag tyckte att det lät som en riktigt supertrevlig arbetsplats!

baratradgard sa...

När jag körde från Trelleborg till Göteborg idag var det jämngrått till Laholm. Sen var det dimmig gröt till Varberg. Ock sen var det så lyckligt att solen sken sista biten. Men det var inte dimmigare än att jag obsetverade skylten Kvibille Haverdal o skänkte den nya kassörskan en tanke.

Steel City Anna sa...

Den övre bilden är himla fin, håller jag med om!

Elisabet. sa...

mossfolk: jo, lite så är det, jag gick egentligen bara och väntade, men det är ändå skönt att ha en lugn förmiddag .., att få äta frukost i godan ro och inte behöva stressa iväg i mörkret.

baratradgard: ,-)
T a c k!

Anna: ja, tack till dig också!