lördag 22 januari 2011

Som Nobelmiddag nästan ...




Igår - under besöket i stan - köpte jag färsk kolja hos fiskhandlaren.

I vanliga fall handlar pv alltid djupfryst torsk, men jag tänkte att om man nu bor nära havet och har tillgång till färsk fisk, då borde man verkligen utnyttja just detta.

Så jag köpte 4 hg färsk kolja.

Koljan är en helt ny fisk för mig!

Och ni anar inte hur gott det blev .., panerad och stekt så där alldeles lagom .., med Leinas vansinnigt goda och enkla fisksås (1 bytta creme fraiché värms upp och så i med 1 st fiskbuljongtärning och rör om tills det har löst sig ...), kokt potatis och kokta morötter .., en sallad på rödkål/apelsiner .., ja, men hjälp, så underbart gott!

5 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Låter väldigt gott!

Kolja, en fisk som jag varken sett eller ätit, jag lever ju nära ett bräckt vatten.....

Leina sa...

Äras den som äras bör... Mona From lärde mig... Ja den är god.. Blev sugen på fisk nu... =D

Bloggblad sa...

Jag såg i vår nyöppnade saluhall att de hade färsk kolja - och tnäkte just så: Vad gör man med den?

Så jag köpte ingen, eftersom jag inte kunde svaret. Men jag tipsade dem om att ha recept som man kan läsa medan man väntar - och bli sugen. Och det skulle de fixa.

Bra tips på sås - det låter lagom enkelt för en sån som jag.

Elisabet. sa...

Sven: det var HIMMELSKT GOTT!

leina: och såsen så himla enkel och smarrig ...!

Bloggblad: ja, recept förenklar ju onekligen tillvaron ...

cruella sa...

Bloggblad och alla: Koljan hanteras som torsk. Och har ni ätit fish'n chips i England är chansen stor att det var kolja. Som heter haddock på engelska, och ja, den kaptenen känner ni väl:-)