fredag 21 januari 2011

Ännu mera kväller ...


Turkiet, 2005.
Semester i en liten bergsby och var förmiddag kommer lilla kissen och tar siesta på solstolen.
Vid frukosten hoppar den upp i mitt knä och får små, små bitar av ost.
Och ungefär så där - som på bilden - har vår fredagkväll varit.


Och vi tittar på Skavlan och tänker att
Stieg Larssons bror verkar rätt sympatisk, inte alls som den girige Joakim von Anka .., och alldeles totalt underbar är Hanne Vibeke Holst som har stjärnglans i ögonen och skrattrynkor och hon vittnar om vad förlåtelse kan betyda .., sen kommer en av mina favoriter - Björn Eidsvåg - och så Alex Schulman.

Herr Schulman och herr Larsson .., ja, tala om motpoler; den ene som klippt ur ett herrmagasin, den andre i jeans.

Sist av allt dyker den blonda Duffy från Wales upp och hennes ögon glittrar ännu mera och hon sjunger vackert och vid det laget har ljuset på bordet brunnit ner till hälften och såväl sigge nilsson som pElle sover på soffan Ektorp.

Det är fredagkväll i det gula huset på kullen.

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag håller med ända fram till Duffys sång. Fy tusan så hemskt det lät. Att sjunga på tungspetsen med sånt fejkat vibrato - nej nej nej. Det är värre än när Carola glappar med käken för att få till ett vibrato. Vibrato som inte är naturligt och myyyyycket svagt, är det värsta jag vet i sångväg. Nej, förresten - att glida på tonerna som Christer Vikingarna gör, det är snäppet värre. Kärringglid. (För oftast hör jag det hos tanter som egentligen slutat sjunga.) (Gode Gud, gör så att nån säger åt mig att sluta sjunga när jag börjar glida på tonerna eller vibrera med rösten! Amen.)

Elisabet. sa...

bloggblad: men sånt hör jag inte ..., tack och lov ,-)

Det har sina fördelar att inte vara musikalisk!

Monica sa...

Missat men måste ses vad jag förstår;-)

Anonym sa...

Var det hos Skavlan eller hos dig det var eldsvåda. Om det var hos Skavland låter det häftigt och då måste jag ju se reprisen. Var det hemma hos dig hoppas jag att skadorna inte blev för stora.

Anonym sa...

Äsch det var ljusen på bordet. Jag trodde det var bordet.

UllaMona sa...

Jag har sett Stieg Larssons bror förut i något program och tyckte då att han verkade sympatisk och det tyckte jag även denna gång.
Skavlan var bättre denna gång än förra gången...tur att han inte tappat greppet.
Ha en fin helg!

Leina sa...

Läste om programmet på nätet... Just nu saknar jag tv:n lite... Ja tv har jag men inga program att se på.... Snart lön...

Elisabet. sa...

Monica: ja, det var trevligt, och jag tycker att hon H V Holst verkar vara en sån HÄRLIG människa! Fylld av humor och värme.

UllaMona: precis!

leina: ååå, så trist!

Ingela sa...

Håller med Marianne, och blev besviken på sångerskan. Det jag hört tidigare har varit så bra och hon gav ett mycket positivt intryck i den korta intervjun. Fin låt också, men detta vibraaato. Huvva. Det är bara snyggt i gospelkör, när inget enskilt maxat vibrato slår igenom körklangen. Och J Larsson var bonnig men rejäl. Precis som jag uppfattat honom i lokaltidningarnas artiklar. Det är väl okej om han har heltidslön ur arvet, det räcker nog och blir över till annat ändå. Men jag hoppas att de har skickliga rådgivare för det är nog inte lätt att förvalta en förmögenhet med någon slags ideologisk grundtanke.

Cecilia N sa...

Jag blev också "galen" av det där vibratot.
Carola ser man ju gör det (käken far upp och ner), men det syntes inte på Duffy vilket fick mig att tro att det "bara blev" så.

Men jag gillade det hon sa.

Hedgren sa...

Och idet gröngula huset i sänkan så gick strömmen strax innan nio och inte förrän bortåt halv elva så hade kommunens grabbar fixat felet. Ingen Skavlan där inte...

Elisabet. sa...

Ingela och Cecilia N: jag kanske rentav är en sån som tycker om vibrato? Ja, det är möjligt ,-)

Hedgren: det finns ju svt&/play, tack och lov.

Ingela sa...

En röst med ett naturligt knappt märkbart vibrato är det vackraste som finns i den vägen. Gärna mezzo eller alt. (Tycker jag förstås.)

Önskar att jag ägde en sån röst.

Men:
Smaken är delad, sa gumman som strödde nubb på tårtan.

Sven Teglund sa...

Jag gillade också H V Holst!
Så glad och positiv. Och klok!
Hon sa att vi män bara tänker på sex. Det gäller inte mig, i varje fall inte förrän hon dök upp i rutan...... :)

Buffy. Gav en kort lektion hur man kan bli lycklig, som jag tycker var fantastiskt. Vilken positiv tjej!

Stiegs bror fick äntligen en slags upprättelse, efter att alla medier bara gett Evas bild av hela konflikten. Jag tycker att han svarade mycket redigt och förnuftigt.