fredag 21 januari 2011

Bankbyte ...


Efter bankbesöket tittar vi på kaminer - så här såg det ut på baksidan av kontoret.


... men så ångrar jag mig och vill prompt få fatt i en biljett till handbollsmatchen nästa vecka, den mellan Sverige och Danmark.

På tisdagkväll, i Malmö.

Och jag klickar in mig på ticnet.se och får verkligen tag i en biljett - om inte i Malmö arenas drömläge -, men ändå .., och jag klickar vidare och ska betala, men se, då tar det roliga slut.

Ty så är det nämligen, att Sparbanken Syds bankkort går i n t e att använda som betalning via nätet, för dom använder sig endast av bank-id.

Så där sitter jag och har biljetten i ena handen, men är oförmögen att betala den!

Väljer då att ringa upp ticnet och efter fyrtiofem minuters väntan, ger jag upp.

Just då står Sparbanken Syd inte särskilt högt i kurs hos mig.

(Ett annat aber är att man inte kan ta ut extrapengar om man betalar med kortet i butik!)

På eftermiddagen åker jag in till stan och innan det är dags att hämta pv, tittar jag in på Swedbanks kontor och sitter och småpratar med en äldre herre - det är många som väntar - och inom loppet av en kvart är det min tur och jag har fått en bankdosa (det bästa som finns!), samt ett nytt bankkonto med tiosiffrigt nummer som jag lär mig inom loppet av tio minuter och halleluja, nu ska man väl äntligen kunna boka biljetter på nätet och känna sig som en människa.

Arma Sparbankens Syds personal, för det är ju naturligtvis inte deras fel, men vem i hela fridens dagar kom på den urdåliga idén att bryta upp banken till en egen del och så händer allt detta!
(I deras kontor i Ystad hängde en hjärtdefibrillator på väggen och jag förstår varför ...).

Nu ska jag titta om där möjligen finns en enda ledig biljett kvar.

2 kommentarer:

cruella sa...

Det är tvärtom såvitt jag förstår: De här enskilda sparbankerna valde att inte uppgå i dåvarande Sparbanken, nuvarande Swedbank, på den tid det begav sig med sammanslagningar. Finns ett otal i Skåne: Sparbanken Finn, Färs och Frosta...

Elisabet. sa...

cruella: ja, så kanske det var, men vilken MISS! Vilka problem det har inneburit! Förra sommaren - en helg - kunde massor av deras kunder inte betala med kortet i affärerna och inte heller ta ut pengar i bankomaten!
Det var nog då defibrillatorn sattes upp ...