lördag 11 juni 2011

"Å, är det Pingstafton ...!"



Den här dagen har bestått av en enda sak: hårt arbete!

Från att vi öppnade butiken tills vi stängde, har det varit absolut full fart!

Mängder med mejerivaror, mängder med juicer .., och jag gräddade bröd i princip nonstop från nio till ett .., sålde hur många pecan-wienerbröd som helst .., och baguetter och allt annat!

Under lunchen, mellan ett och två, fortsatte jag med baket medan jag väntade på att min mat skulle värmas och sen var vi bara två från klockan tre och fyra timmar framåt.

Idag kamperade jag tillsammans med Johanna, en ung tös med soligt leende.

Hon går nu 3:e året på journalisthögskolan i Göteborg, så nu finns således i affären en blivande socionom, en blivande jurist, en sjukgymnast som hoppar in mellan varven, två lärarstudenter, samt en blivande journalist.

Och så vi vanliga affärsbiträden.

Nu är jag så trött så jag nästan ramlar av stolen.

Pingstaftonens middag bestod av varm korv med bröd och Johnnys starka senap.

Himmel, så gott!

3 kommentarer:

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Ibland kan en korv vara det godaste i världen!!
Go´kväll!
Kram M

Bloggblad sa...

Jag nästan skäms när jag läser om hur mycket du jobbar på mina slappardagar när jag inte får nåt gjort... sov till kvart över 11 idag - men så var jag på fest till över ett i natt...

Och i dag har jag inte gjort nåt annat än att traska ner till stadens stora kyrka och tittat på ett bröllop och fällt ett par tårar. Köpte med thaimat på hemvägen...

Elisabet. sa...

Madeleine: ja, det var rent vansinnigt gott ..., och kall mjölk till!

Bloggblad: nej, man väljer själv sin tillvaro - i alla fall yrkesmässigt - så jag klagar inte (jo ....) och du kan vara glad som valde något som gav mer ledighet! Skulle jag börja om, inte skulle jag ha ett sånt här fysiskt tungt jobb inte!