måndag 6 juni 2011

Inköpslista, fram, - och baksida.


Ibland tänker jag så här ..., ponera att jag vore ensamseglare och hastigt och mindre lustigt somnade in och så skulle någon människa komma och tömma min lägenhet - ja, om jag nu inte hade vare sig barn eller sambo -.

Och så börjar den människan att röja och i lådor och på skrivbordet och i rottinggkorgar hittar städerskan inköpslistor av alla de slag!

Och inte är handstilen densamma, heller!



Jo, då skulle han eller hon nog börja undra.

Och måhända skulle samma människa komma hem till sin familj på kvällen och vid middagsbordet börja berätta.

"Ja, ni skulle veta vilka människor det finns! Vet ni, idag tömde jag en lägenhet hos en kvinna som inte längre finns och ni kan aldrig ana .., där fanns hundratals inköpslistor som hon har sparat !!! Man kan ju fundera vad det är för slags sjukdom hon drabbats av ..?"

Ungefär så.

Det är då en himla tur att alla mina fönster inte ligger synliga.


// När det gäller den här listan tror jag så här: kvinna 73 år med permanentat hår.

2 kommentarer:

baratradgard sa...

du är för rolig!!!!

...men så tänker jag också ibland när jag är ute på äventyr i världen - att om nåt händer mig - hur ser det ut därhemma bland allt som nån annan måste ta hand om - ligger det smutsiga underkläder på sovrumsgolvet? högar med fjantiga papper som jag sparat? kommer nån att förfasas av den stora backen med 50 sorters servetter? - ja ungefär så. Och då bestämmer jag att hädanefter ska jag ha exemplarisk ordning hemma! Ha - som om det nånsin blev av!

Elisabet. sa...

baratradgard: jag tänker alltid så ..., och vill därför att pv tömmer ut det han har på vinden ..., det är ju hemskt om det händer oss något och hans dotter ska tvingas rota i allt detta!