söndag 28 november 2010

Eftermiddag, andra advent ....

Och jag har aatervaent till hotellet, ty nu aer mina foetter totalt slut paa.

Benen med, foer den delen.

Och dagen har varit ...?

Jo, vi skildes aat efter frukosten paa Giraffe en bit bort paa gatan (inget maerkvaerdigt i sig, men man blir i alla fall inte hungrig ...) och sedan tog jag sikte paa Hyde Park och det var som baest!

Stod en bra stund och filmade naagra smaapojkar som spelade fotbollsmatch och traenaren var en faergad man som heter Oliver och han dirigerade enligt militaer/disciplin .., ni ska faa se naer jag kommer hem .., men tala om att vara besjaelad av det han hoell paa med!

Pratade ocksaa med en av maalvakternas pappa och han beraettade att oftast paa loerdagar, saa traeffas dom i parken och saa blir det match .,. varje spelare betalar 10 pund till traenaren och sen haaller dom paa foerst med uppvaermning och saa match daa.

Sedan laaaang promenad i solskenet!!

Matade ekorrar ur handen ..., ni kan tro att man blir lycklig!
(Hade handlat mandlar ...).

Mera promenad!

Oeverallt springer hundar och leker med varandra .., maen och kvinnor joggar och flaasar .., naagon s t r e t c h a r ..., smaabarn busar .., ja, det aer saa ..., ja, saa haerligt, helt enkelt.

Tog en ginger/lemon/tea och en bulle i hoernet av parken .., satt i solskenet .., duvor flaxade omkring benen och gick paa bordet (taenkte omedelbart paa LindaLotta ...) talade med Bettankax och Torun och kaende mig glad .., tog sedan tunnelbana till Covent Garden .., strosade omkring .., vilade benen i den vackra S:t Andrews in the Fields .., daer det just daa paagick en kantonesisk gudstjaenst, ja, det spelade ingen roll .., det var varmt och skoent och flera hemloesa och saa jag och de kantonesiska saellskapet.

Promenerade laengs stora gatan daer Whitehall ligger .., tog en bild av Big Ben till Emil .., ny tunnelbana .., nu till South Kensington .., koepte gloegg av en danska som undrade - paa engelska - om madame ville smaka naagot typiskt skandinaviskt och det ville hon ,-)

God var den.
Naestan som Blossa.

Gick omkring och tittade .., slog mig ner i en liten-liten-liten butik som saalde indisk mat i form av piroger .., koepte 2 foer 2 pund .., u r g o d a ..., satt och pratade med mannen bakom disken; han hade tillbringat 20 aar i England och kom egentligen fraan Sri Llanka.

Ja, sen sista biten tunnelbana igen .., nu boerjar jag fatta hur den gaar .., hoppade av i High Kensington Street eller station och upptaeckte att det aer ju ALLDELES i naerheten av hotellet!

Ikvaell 18.30 blir det adventsmaessa i kyrkan en bit haer ifraan, S:t Mary's naanting.
Tittade in daer i morse .., massor med smaabarn och saa en vaenlig dam som beraettade om aftonens maessa.

Aer jag slut paa?

Svar: a b s o l u t e l y!

Men haerligt aer det.

Kram till er alla.

Elisabet.

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Oj, det gick fort att komma till andra advent! Kör dom två om dagen i England?

Jag hade helt missat att du ens rest bort... blir fort utanför när jag inte hinner sitta med bloggandet.

Som vanligt är jag impad att du hinner både turista och blogga. Ha det så himla kul! Själv förbereder jag ett gig på onsdag, har spelat gitarr så att fingertopparna glöder.

Monica sa...

Låter så trevligt allt, precis som det är i Englandet:-), trivsamt tycker jag passar bra, trots folkmängden och Harrods behöver man ju bara kika omkring lite i, finns ju så otroligt mycket annat man kan missa om man tillbringar hela dan där;-), du Elisabet tror jag inte missar nånting:-)

Bert sa...

Här går det undan. Hur ska du fira tredje advent imorgon då. Det kanske vi kan få veta redan nu.


;)

Anonym sa...

Nu tycker jag nog att ni är lite petiga mot madamen vad gäller vilken advent i ordningen det råkar vara. Första eller andra, det kan faktiskt spela kvitta.
Men jag längtar till du kommer hem, min vän.
PV

Linda sa...

Och du har förgyllt vår adventsfika :)
Har hört om de där duvorna!! Hemska tanke, jag hade inte kunnat sitta stilla :(
Men ekorrarna är himla söta!
Hoppas det var fint i kyrkan.

Torun sa...

TAck för glatt och entusiastiskt samtal! Medan du nötte sula i London, upplevde vi snöoväder i norra Skåne - men även härlig julstämning i Osby, bland glada översnöade barn i barnvagnar ;)

Monica sa...

Instämmer med PV:-) såna där petitesser är bara att strunta i;-) och så rart skrivet av en karl som snabbt kommer till undsättning, så hoppas du ser det fort:-). Går det kanske direktflyg till Halmstad?;-). Stockholm är väl helt onödigt efter allt nu:-).

bettankax sa...

Här har vi firat den advent och tänt det sjunde ljuset i den elektriska adventsljusstaken. Fint!!

Tack för trevlig fika i parken:)

Evas blogg sa...

Jag berättade nyss för Mats om att du väljer bort shopping mot....ja allt trevligt du gör och han sa "Henne skulle jag vilja semestra med!" Bara så du vet :) Kram och fortsatt fin resa!

Elisabet. sa...

Haha ..., och jag ser att bettankax har lärt av Bert och skriver "den elektriska ljusstaken" ,-)

Ja, andra eller första advent .., här gäller det att hänga med i svängarna!

Bert sa...

Njae - Elisabet ... Hon skriver faktiskt "den elektriska adventsljusstaken". Och det är väl inget fel. Frågan är bara var hon fått tag i en sådan med bara fyra ljus.

Haha - Där fick jag henne.