måndag 4 februari 2013

DBIFV .....


Det här är förstapriset i veckans Uppmuntringslotteri, nämligen Nostalgiboken om godis & glass.

Oj, så många minnen den väcker!

Jenka var mitt favorittuggummi och inhanlades oftast i godisaffären Druvan, belägen alldeles på tok för nära skolan i Malå. Tant Inez stod ofta bakom disken och visste precis vad man ville ha.

Annars gick det bra att köpa lösgodis i Folkes Kiosk på Storgatan, eller på Burwalls Bok, - & Pappershandel där tant Linnéa eller tant Lotty stod bakom disken.


Glassen längst ner t.h, Igloo Apelsin, var min solklara favorit!

På tidigt 60-tal fanns även ett litet bageri i korsningen Prästvägen - Ringvägen, där såldes nybakat bröd förstås, men även smågodis (långa kolaremmar, t.ex. något jag tyckte var så himla gott!) och det var min bästa kamrat Gunillas farmor och farfar som drev bageriet/butiken. Alfrida, hette tanten, vad Gunillas farfar hette har jag glömt, men läser Ingela från Malå här, så vet hon det säkert.
Nu kom jag på det!!
Axel Marklund, hette han.

Det blev mycket om godis det och glöm nu inte att skicka in ditt "bästa" från förra veckan, om du vill vara med i dragningen.

Vad andrapriset är .., det vet jag inte riktigt ännu; det får bli en överraskning.

Glädjen, ja.

bisse151@gmail.com är adressen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min pappa var forsäljningschef, sedermera forsäljningsdirektor på GB-Glace i många många år. När andra barn berättade vad deras fäder gjorde och jag sa att min pappa arbetade på glassbolaget blev de vanligtvis ganska avundsjuka. Trodde givetvis att jag fick äta hur mycket glass som helst, men så var naturligtvis inte fallet.

Roligt att se allt gott från en svunnen tid. På tal om tuggummi, så gillade jag Bugg bl.a.

Lillan i Cornwall

-B- sa...

Min familie bodde i Sverige,og glass heter jo på norsk is.Så mine kusiner synes det var så moro å ta oss med til kiosken for å få oss til å bestille is.Kioskadamen ble jo forvånad ,og de synes det var moro.