måndag 4 februari 2013

"Min testosteronhalt har nog gått ner ..."


... säger mannen i det amerikanske programmet i SVT1 och jag sitter i loppisfåtöljen och tror inte mina ögon och faktiskt känner jag mig mest som en dinousarie; en kvarleva från stenåldern, ty aldrig i mitt liv att jag skulle visa upp mig i tv och berätta om mina erotiska drömmar eller att två eller tre terapeuter skulle dirigera min partner och mig själv och - inför tv-kameran -, skulle vi få tips och råd och gärna visa hur det ska gå till och mannen i programmet - han som inte känner för att rumla om i halmen med sin gravida hustru - får minsann veta att han har komplex eller nåt .. -, allt medan den havande vittnar om hur omåttligt pilsk hon är!

"Min man har inte samma glöd i ögonen längre!" säger kvinnan besviket.

Och terapeuten har straaaaaama kinder och slät panna och den andra kvinnan pratar på ett sånt här amerikanskt vis, så där som eleganta damer ofta gjorde i västerfilmer .., ni vet, damer som arbetade på bordeller och alltid hade en pipig röst - flickaktig -, väldigt småbarnsflickaktig.

I programmet får vi också träffa den gravida kvinnan som vill föda hemma och sedan, efter förlossningen, äta upp moderkakan.

Ååå, milda makter .., detta är den nya tiden, förstås ..!  tänker jag ..., slår av tv:n ..., och så går jag in i köket ..., häller upp kaffe i älsklingsmuggen och gör mig en limpmacka med Svennes kaviar som pålägg.

Just så.

6 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Så gräsligt.
Det vill jag varken se eller höra.
Betänk jag fyller 70 i år.
Näe så fasligt kan väl ändå inte förändringen gå?

Anonym sa...

Ibland känns det skönt att ha ett jobb att gå till.
PV

cruella sa...

Haha, tur jag sällan tittar på tv. Jag blir inte chockad eller förvånad över sånt här, men det är så föga intressant.

Utom hemmaföderskan. Sånt gillar jag att diskutera! Jag är för det fria valet och när det gäller moderkakan så brukar de flesta amerikaner som är av den ullen lämna bort den till något slags frystorkning/beredning så att det blir små piller:-) Det ska vara bra för all möjlig återhämtning efteråt, sägs det. Men riktigt så långt gick jag inte i mina hemmafödardrömmar - för mig handlar det mer om miljön och om att få vara ifred än om det alternativa, så att säga.

Tack ändå för en inblick i en värld jag inte gnuggas emot så ofta:-)

Elisabet. sa...

Eva, pv och cruella: det där med att föda hemma, det bekymrar mig inte det minsta .., det är ju ändå nåt naturligt att föda barn.

Tikar och kattmammor äter ju upp moderkakan och slamset, så det är säkert hälsosamt, men jag såg framför mig hur hon stekte upp det hela och lade det på tallriken ,-)

Det första begriper jag inte.
Ingen tror det ju, men jag är väldigt blyg i vissa avseenden och jag skulle ALDRIG någonsin i livet kunna tänka mig att ha en sexterapeut här hemma och kameramän och andra och inför hela världen få lektioner i hur och varför. Det övergår mitt förstånd hur någon kan vilja vara med i nåt sånt? Precis som dom som visar upp sina lortiga hem eller ställer upp som "Sveriges sämsta bilförare".

A l d r i g.

SoF sa...

Suck...!!!

Monica sa...

Det kan inte vara nyttigt att ha lediga dagar;-), vad ser du på egentligen? Så där så man blir illamående:-)