torsdag 25 juni 2009

Hemresa ...



De första milen från Dikanäs och hemåt, har jag andnöd.

Det är så svindelvackert när vi tittar till höger eller bakom oss .., snöklädda fjälltoppar och illande gröna ängar .., och så alla blommor i dikeskanten.

Och det är varmt.

I Volvon finns ingen air-condition, så vi stannar till vid en sjö och pv kastar av sig kläderna och springer rakt ut i det iskalla vattnet!

En fågel piper ihärdigt där den flyger över vattnet.

"En strandpipare, kanske ..?" säger jag.

Och vi hälsar på bekanta till pv i Storuman .., helt ljuvligt vackert bor dom på Luspholmen och med vatten alldeles intill och det blir bad igen och nu även för bloggmadamen ..., och vi bjuds på hembakt mjukt tunnbröd och kaffe och vi sitter i tropiskt solsken och jag tänker att detta är inte sant!

Och nu .., är vi i Malå.

Hemma.

Mannen i receptionen talar nån slags stockholmska och hotellet är ombyggt sedan jag var här .., det är knappt att jag känner igen mig och vi får veta att i priset ingår middagsbuffé och frukost.

Nu ska vi ut och strosa och köpa glass.

När jag skriver det .., sitter jag och smajlar för mig själv.


Rissla som sover så gott ...

Hos morbror Olaf finns stövaren Rissla.

Under hela min uppväxt hade vi just såna hundar och när hon kommer och viftar på svansen, kan jag knappt hålla gråten stången!

Men åååå, så fin hon är!

Och när jag i morse kom ner till köket och hittade henne på morbror Olafs säng .., då viftade hon lite på svansen bara jag närmade mig sängkammaren.

Det är lycka det.

8 kommentarer:

qi sa...

Vilken resa du gör Elisabet! Och vi får följa med...

Evas blogg sa...

Allt låter underbart! Tänk vilken resa ni gör.Men du: PV glömde bada i Storsjön!!!

Christina sa...

Vilken härlig resa ni gör...och bilden på den sovande stövaren är underbar. Jag förstår din kärlek till den hundrasen när jag ser bilden :)

Christina sa...

Oj, nu har jag tittat på en del av dina videosnuttar (som är så roliga och speciella varenda en). Gladast blev jag när jag tittade och lyssnade till vackra Anna, 94, när hon drar en polska :) Vilken kvinna!

Ingela sa...

Hallå hej! Jag trodde inte att ni skulle komma hit förrän i morgon... Försökte ringa men det gick inte. Hur bråttom har ni?

Elisabet. sa...

qi och eva: ja, men det är helt ljuvligt!

Christina: stövare är världens bästa familjehundar, så mycket jakthundar dom är! Och ååå, så go och mjuk hon var. Och vilka lena öron .-.)

Ingela: vi tittar förbi i morgon!
Åker väl härifrån vid ..., fyra, kanske?

Ingela sa...

Det är OK. Vi får svärmorsbesök i morgon men det är inget hinder. Synd att ni inte stannar längre, då hade ni kunnat äta middag med oss i morgon.

Om du behöver tömma minnespinne är jag vaken och pratsugen i minst två timmar till!

AnnaPanna sa...

Ååå jag såg en stövare i Stockholm för tre år sedan, det var sist jag såg en stövare. Det var en killa som stod med en Saab 900 parkerad intill DN-huset. Det var tidigt en lördagmorgon och han hade en kaffetermos ståendes på biltaket. Intill honom satt en stövare. Han sa att han hade semester och bestämt sig för att ta med hunden på en utflykt och åkt till "storstan". Så himla fina var de ihop!