lördag 27 juni 2009

Och resan går vidare ....


Joms rara och fräkniga hustru tar hand om disken.
Utomhus.
Det är underbart.

Mitt på dagen får vi skjuts till land - vi sitter i båten och Jom är kapten - och det sägs hej och tack och man är så inutiglad och lycklig över ännu ett möte med vänliga människor.

Så kör vi till Arvidsjaur där Storgatan är uppbruten och eländig .., vidare mot Abborrträsk och Rönnliden .., Mörttjärn och Lainejaur ... och så hemma i Malå igen.

Hämtar släppträsk-tunnbrödet som jag bett Jonny lägga undan på Ica, min arbetsplats under fjorton år ..., och där finns den rara Catrine .., evigt glad arbetskamrat .., som jag inte har sett på evigheter!

Och vi svänger förbi kyrkogården och jag plockar vildblommor och lägger på pappas grav.

"Kronoj. I Nilssons familjegrav" är allt som står på gravstenen och det börjar regna lite och jag känner igen massor av namn på gravarna .., det är som om halva Malå har försvunnit till kyrkogården!

Och så åker vi vidare.

Nu ..., är vi i Norsjö, på Vintergatan 13, hos Kjell och Gerd.

Maten är i ugnen .., vinglasen på bordet (kan någon vänlig själ lämna tel.numret till Anonyma Alkoholister? Den här resan slutar nog illa ...).

Apropå var vi är ..., så har vi under resans gång passerat Kina, Frankrike, Betlehem, Stensjö, Ljungby, Lund och säkert någon annan by med ett lite annorlunda namn.

Bara så ni vet.

Vi har även tvärhälsat på hos Kerstin Sjölund i Svedjan.

Kul!

Och Tage Lundmark i Malå .., dina ord värmer ännu i hjärtat!

4 kommentarer:

Ingela sa...

Så lämpligt då att ni bjöds på vårt goda kranvatten till lunchen i går!

Elisabet. sa...

Ingela: ja, och vi pratade om den goda kycklingen på vägen till Storavan igår .-)

Carita sa...

Jag frågade pappa vad han sagt till dig. "Ja, jag vet inte vad det kan vara", sa han. "Jag sa i alla fall att hon såg lika ung och sprallig ut som för 15 år sen, kan det vara det"? Mycket möjligt, sa jag, men du får väl rätta mig om jag har fel, Elisabet :).

Elisabet. sa...

Carita: nädå, det var inte alls nåt sånt .., det var om bloggen ,-)