torsdag 19 januari 2012

Litet brev från pElle ..


"Hej på er!

Nu ska jag berätta nånting för er: idag när matte och harry gick på promenad, då följde jag efter dom .., om ni tittar noga ser ni mig vid den jättestora och höga lagårdsväggen, ja, det är jag som står där och är så stilig - ja, om jag nu får säga det själv -.
Tänk på att jag är en gammal katt, ändå orkar jag gå så långt.

Harry blev himla förvånad när han såg mig och försökte skrämma iväg mig, men då ropade matte argt på honom och jag satt bara stilla och glodde på honom, då brukar han bli rädd.

Nej, jag gick inte hela vägen, för när matte och harry svängde av ner mot Fabrikör Johanssons hus, då vände jag .., nej, tro inte att jag var rädd, jag hade bara ingen lust och det var rätt lerigt där också, det har jag hört att matte har sagt, för alltid när hon och harry kommer in, så torkar hon hans tassar och säger att han inte ska springa i den där sörjan!

Det var ganska kul att gå på promenad.
För det mesta är jag hemma nästan alltid.
Jag brukar sitta på altanen eller på fönsterblecket.

Hej då, från er vän pElle!"

3 kommentarer:

Monica i Lysekil sa...

Hej pElle!
Det var länge sedan vi hörde något från dig här på mattes blog.
Roligt att du fick en liten promenad i dag, och väldigt roligt också att du skriver igen!
Hade du varit i närheten nu så ville jag gärna ha klappat och kliat dig lite.
Hälsningar från en av "blog-tanterna" hos matte.

Elisabet. sa...

Monica i Lysekil: "Hej Monica! Roligt att du har läst mina rader .., jag blir glad när du skulle ha klappat och kliat mig, sånt tycker jag om!" / pElle.

annannan sa...

pElle,
Du är min idol, faktiskt. Jag undrar om jag kan bli som du om jag anstränger mig lite? Eller kanske man måste låta bli att anstränga sig om man ska bli som en katt? Jag blir i alla fall alldeles särskilt glad när jag läser om dig.