söndag 15 januari 2012

Ännu flera fönster, plus katten Chelsea.


Chelsea - berest katt -.

Så här var det: dr Böhlanders f.d. klasskamrat Carita flyttade till Kristianstad tillsammans med deras gemensamme klasskamrat Robert, alla från Malå.

Nu har även Caritas föräldrar, Siv och Tage, vilka bodde på samma gata som oss i Malå, gjort slag i saken och lämnat Västerbotten (egentligen Lappland) för Skåne! Heja er!

När pv och jag själv för några år sedan besökte Malå, stod vi utanför Sparbanken - jag hade nyss tagit ut pengar - och då kom just Siv och Tage gående och kramade om var så ofattbart rara och vänliga, att jag kan fortfarande bli alldeles varm i hjärtat bara vid tanken!

Alltså får deras fönsterbild bli en kattbild.
Så här skriver Siv(förmodar jag att det är).

"Hej Elisabet och GRATTIS på födelsedagen!

Du får ingen fönsterbild utan istället blir det två bilder på Chelsea, som tycker om att bädda ner sig i Hemnessängen.

Chelsea är 17 år och bodde i Umeå med husse och matte (Robert och Carita) till våren -07 då husse och matte flyttade till Kristianstad.

Chelsea har sen bott hos oss på Södra Malånäs till i höstas när hon fick åka flygplan ner till Skåne tillsammans med husse.

Chelsea trivs bra i lägenheten hos oss (sover, gosar och äter) och blir jätteglad när husse och matte hälsar på för då blir det bus med husse och gos med matte.

Ha det bra och hälsa pv, pElle, sigge nilsson och harry

Kramar, Siv och Tage."


Och här kommer två bohusländska fönster från Västra Götaland.

Avsändare är den storartade Ruta Ett (Ann Bergström), bördig från Malmö.



Och här är Ruta Etts kolonifönster med liten pluttig gardin.


Från Medåker, Arboga och i landet Västmanland, kommer det här fönstret, beläget i ett rött tegelhus. Det är fourmum som har varit alert med kameran!


Från annannan i Portugal kommer den här bilden.

(Jag vet nog nästan ingen som skriver så gudabenådat,ja, som när hon är på det humöret, som just den här madamen med rötter i den skånska myllan.)

Det irriterar mig att jag tycker att själva bilden smalnar av nertill - det gör den ju inte -, men själva känslan är sån!

Så här lyder mejlet.

"Hej Elisabeth,

Så många oskickade fönster jag har till dig.
Det vill minsann till att jag skickar direkt när jag har laddat ner dem från kameran om det ska bli av. Så här kommer två från idag, en vanlig gata i Porto, fast en rätt så ovanligt vacker vägg.

Hälsn
annannan."


Skånsk anknytning här också, ja, ett fönster från Malmö.

"Hej Elisabet!

Vet inte om det är försent med fönsterbidrag, men skickar i alla fall ett nytaget foto från 12:e våningen på Turning Torso, där jag och mina töser blev proffsfotade idag.

Sminkbordets lampor speglar sig i fönsterrutorna.
Magnifik utsikt - speciellt när solen så småningom gick ner bakom Bron!

Hälsningar Torun."

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Inte för att vara sån- men Göteborg ligger i Västergötland. Det går en liten remsa ut till kusten precis där Gbg ligger!
kramar

Elisabet. sa...

Ruta Ett: jodå, rätt ska vara rätt ,-) Nu har jag ändrat och nu ska jag stuuuupa i säng!