fredag 20 januari 2012

Här och nu ..


Igår.


Och idag.

6 kommentarer:

cruella sa...

Så UNDERBART med de vintriga trädgårdarna. Så ska det se ut på vintern. Hur kände du det när du flyttade till Skåne av alla ställen efter att ha bott i Årstidslandet så länge? Jag skulle faktiskt inte palla dessa s k gröna vintrar år efter år.

Elisabet. sa...

cruella: när jag hade tagit bilden tänkte jag ..., men gud, så vackert!

Nu skrattar jag högt för mig själv ,-)

Vi hade bott i trakten av Sthlm under fem års tid, när vi flyttade norrut igen. Jag höll på att kvävas av dom evighetslånga vintrarna som aldrig tog slut! I mars och april brukade jag skotta snö och slänga den på asfalten, bara för att skynda på det hela.

Inte tycker jag väl att regn och dis är nånting att hänga i granen, men i stort sett så tycker jag om att ha barmark året om.

Å andra sidan, när vi i fjol tillbringade en vecka i Sälen, då kände jag det annorlunda.

Så ofattbart vackert det var, med alla snötyngda granar och så TYST!

Det är lite både-och.

cruella sa...

Min största invändning - förutom att man inte kan åka skidor och bete sig allmänt vintrigt förstås - är att det Är Så Mörkt. Så länge. De svartvita ljusmörka vintereftermiddagarna och kvällarna lyser upp i själens vrår på ett helt annat sätt, tycker jag. Den här vintern är förskräcklig!

Elisabet. sa...

cruella: men jag har inte upplevt den här vintern som mörk, men jag håller med dig annars ..., människor i Skåne sa ofta att det måste vara så hemskt mörkt i "Norrland", vintertid alltså, men det är ju precis TVÄRTOM.

cruella sa...

Kanske närheten till havet hjälper? Det skulle jag kunna tänka mig.

Elisabet. sa...

cruella: jo, det tror jag med .., man får LUFT ...